Thursday, September 26, 2013

Makeover by HiShop - Part I

2 minggu lepas, Lynn dapat panggilan dari HiShop.
" Hi Linda, you are one of the lucky winner for our makeover contest".
My reaction was blur je...
Maybe sebab jawab call time tengah kerja.
So, bila dh letak phone baru senyum
Hehe (^_^)
Ingat x menang, so xde la expect call tu kan.
Tuk mereka yang nak tau sal contest tu, ini la contest dia  >> Makeover Contest by HiShop
Memang x sangka menang sebab ramai yang joined. 
So rasa sangat bertuah dalam 45 peserta,Lynn salah sorang pemenangnya.
Tuk pengetahuan semua, HiShop selalu buat giveaway or contest. So, like la cepat-cepat facebook HiShop and join la giveaway yang dorang anjurkan.
Mana tau kan, ada rezeki nanti, menang (macam Lynn). Who knows right.

So last Saturday, my friends and I went to Binjai 8 for this makeover. Sebabkan risau jalan jammed and lewat sampai, I woke up early in the morning (I am a bit particular when its come to time. Masa itu EMAS)

Muka masing-masing yang x cukup tido ni pun terus la mencari mana la Binjai 8. Nasib baik  kawan memang fimiliar jalan area KL so x de la sesat and sampai 20 minit awal dari time yang sepatutnya.

Yang entertain kami time tu were Mabel and Shamine from HiShop. They are very welcoming us sampai siapkan breakfast tuk kami (sorry guys, kitorang x sempat nak breakfast dulu sbelum datang.Sian u olls kena buatkan sarapan)
While waiting for MUA from Ronasutra, we having some chit chat among ourselves.
Tengok-tengok baju and kasut yang Lynn beli from The Pop Look and Christy Ng


Lynn datang dengan bare face. Haha. Malu plak nk tunjuk muka Lynn.. Macam dah panjang sangat membebel, so Lynn bg u olls sume layan gambar dulu.

Nanti kan Makeover by HiShop - Part II tuk lagi byk gambar k.. So, enjoy the pictures


One of the winner - Jamy Ling
Snap picture sebelum makeup - That's me!!
Sempat je meninjau MUA from Ronaustra
My bare face  (#_#)"





Wednesday, September 18, 2013

T-SHIRT I ❤ BLOGGING GIVEAWAY!



Klik Banner
Bermula 16 September - 23 September 2013
Lynn dh join..Jom la klik ramai-ramai

Friday, September 13, 2013

Special Giveaway 2013 by Misz Nadea



Special Giveaway 2013

Eh..Baru update entri busy, terus ada entri join giveaway??? Haaa, jgn salah sangka ye..

Lynn is one of the sponsor for this giveaway. So, rasa x seronok if sponsor x support giveaway kan???

Lynn cari juga masa tuk join giveaway Misz Nadea... 

To  Misz Nadea

Thank you sebab bg peluang tuk Lynn sponsor giveaway you dear (^_^)


Hadiah memang tbaik ..Thumbs up..HEHE

Join ramai-ramai

Klik HERE to join 


Start from 13th Sept until 30th Sept 2013




Thursday, September 12, 2013

Kesibukan adalah puncanya...


Entri kali ni just nak update sal diri ni. Walau xde la yg lain nk tau sgt but xpe..
Sekadar share ..

Agak jarang update entri n join giveaway skng sebab time Lynn limited dalam 2 3 bulan ni...
To Ain, sorry sbb Lynn x sempat nk join giveaway yg Ain ajak tu..

Giveaway yg Lynn menang so far semua dh dpt hadiah cuma xsempat nk update dalam blog.Maaf ye

Sekarang busy sebab due date and training. Tambah plak weekends, Lynn busy dgn aktiviti. 

Mana yang sempat Lynn akan update (which I feel yg seronok n x boring tuk di share, Lynn akan share.No worries k)

Lynn plan nak update bout training Lynn n hope sempat. Tournament dah nk dekat so akan ada pemilihan tuk wakil my company. Dalam hati mmg nk wakil company for this year ny tournament wpun was was je. Kang xpasal2 Lynn jd tmpt smash je kan. 
But Lynn xkisah asalkan experience tu Lynn dapat. Hehe

I am lucky sebab bila penat balik keje or training, Ayang will wait for me depan rumah. 
Setia jew dia tunggu tuan dia balik. Bila dh penat tu, Ayang ni la yg slalu Lynn uli and hilang penat or stress...


Ayang 



Saturday, September 7, 2013

Allah is Great




Allah itu Maha Mendengar & DIA lah pendengar yang paling setia...

If kita mengadu pada sahabat, apa yang boleh sahabat kita nasihatkan "Bersabarlah"

If kita mengadu pada kekasih, all he can do is "Honey, I always be with you in every corner. I will lend my shoulder for you to cry"

Segmen Sabtu by Emas Putih & Dedeq




* I'm a Maxis user *

Tuesday, September 3, 2013

September 2013 Blog Giveaway by Lin Handmade Greetings Card

September 2013 Blog Giveaway


Here we are again... 

September Blog Giveaway by Lin Handmade Greetings Card

All you need to do is follow the simple rules and have a chance to win this lovely pendants ...

Wanna join ??? 


A fresh start




"Babe..I nak start fresh balik"

"Hahaha..You ni cakap macam org ada sejuta masalah la dear"



Bila hati tergerak tuk berubah, apa pun org lain buat tuk patahkan semangat tak kan menjadi.. 

Kisah hidup dah ala-ala Cinderella... Tuhan itu Maha Tahu segalanya. Apa yg DIA plan untuk kita adalah yang terbaik...

Jangan salahkan kisah silam, lupakan & buat yang terbaik tuk masa sekarang dan akan datang.

Terima Kasih Tuhan, berikan peluang...

Biarlah kisah Cinderella ini terus menjadi... Kisah ceritera yang paling indah di muka dunia ... Amin ..