Tuesday, March 14, 2017

Personal Assistant (P.A)/ Secretary/ Administrative Assistant (A.A)

Hello everyone. Assalamualaikum... Finally, muncul juga si kenik yang comot ni menulis blog. Rasanya dah bersawang blog ni kan. Bukan tak menjenguk blog cuma inspirasi nak menulis tu hilang melayang tah ke mana. Penat dah I kejar inspirasi tu. Hehe. Mungkin disebabkan kesibukkan kerja but here I am now. Writing the blog, updating life and so on. 😃

Tiba-tiba rasa nak update tentang P.A = Personal Assistant/ Secretary. Other places will use Administrative Assistant (A.A). 

I have received a lots of comment said that P.A/ Secretary/A.A is an easy job. You just have to sit at your place quietly, answer the phone call, set an appointment, do some of paperwork and maintain beautiful and gorgeous for 8 hours. But guys, that is only your imagination cause the reality their jobs is *&$^# 😂

Sometimes, they might skip their lunch time to ensure everything is in order. They always let their boss and others eat first. They always bring along their work to home. Even at night, they have to deal with third parties about event/ meeting. Received call before they sleep and many more. Do you know if they left out one simple things, it will give a big impact?

I bet no jobs is easy. Even you are just a receptionist at 5 stars hotel, an Uber driver at Kuala Lumpur or Abang Bomba. Every jobs have their challenge and difficulty. So, jangan kita anggap setiap pekerjaan itu mudah dengan melihat seseorang itu hanya duduk di meja sambil minum kopi feberetnya (Black Coffee with less sugar). Mungkin pada ketika itu, dia baru sahaja punya masa untuk sarapan pagi dan baru je dapat duduk nak lepaskan lelah sekejap. Peace 💟


Lots of love from me,
 
Azlinda

 



 

Tuesday, March 8, 2016

Toujours Shot Review by Cik Alynn


Welcome back!! 
(Credit to myself who was very dedicated in forcing myself to write on this blog after a long time)

How are you bloggers, lovers and haters??? (Haters???). 
Hope all of you are doing well in life, love and career.
Okay! Feeling terlebih cakap omputih pulak kan. 
Sebenarnya nak buat review tentang satu produk yang buat i olls jatuh cinta pada pandang pertama.

Yup!!!

(produk KekNis)

Alhamdulillah, Lynn dah consume selama 15 hari (ala..Baru 15 hari). Memang betul. 15 hari je tapi hasilnya sangat-sangat berpuas hati. Consume sehari 1x (sebelum sarapan). Lynn ni pulak memang coffee lover semulajadi. Lynn akan jarakkan pengambilan coffee 2 - 3 jam selepas minum Toujours Shot. 

Lynn memang ada masalah skin. Boleh dikatakan teruk. Sensitive and dry skin.
Alhamdulillah, after 15 days consume TOUJOURS SHOT, dapat rasa perubahan pada kulit.

Antara perubahan yang ketara:

  • Kulit lebih lembab, tak kering & lembut
  • Make up lebih nampak natural
  • Muka fresh even tido tak cukup
  • Eye bag?? Kini tak lagi.. Haha
  •    Dulu bibir i ollss kering skng makin merah n tak kering 
 
Cantik luaran dan dalaman penting, bukan untuk orang lain tapi untuk diri sendiri. Keyakinan dari dalam diri dapat buat kita lebih melangkah jauh. Kecantikkan itu satu booster yang boleh buat kita sebagai seorang perempuan lebih berkeyakinan dalam setiap tindakan.
 
 
 
Lots of love from me,
 
Azlinda
 
  



Sunday, December 7, 2014

Welcome back !!!

 

Just a short one !!

 
It's been a long time since I'm not updating this blog. I'm so sorry about that.
 
Life been so hard and hard from time to time but lucky I'm being blessed by Allah each day and turned up so well now.
 
After a year I think, so much dust need to be clear in this blog. I just read your comment. Yeah, I'm not really good in English (not really a poor thing right) but I'm trying to improve it, InshaAllah.
 
So.. 
 
How was your life readers?? Is it just ok or so-so ???
 
It's okay not to be good or terrible, unless your give up a thing.
 
There are a lot of things I wanna share with all of you. Just stay tuned and will update soon, InshaAllah
 
 
Lots of love from me,
 
Azlinda
 
 
 
 
 
 


Monday, November 18, 2013

The making of Team Akustika Ujodians (T.A.U)



Wedding uncle just around the corner.
So, group T.A.U pun mula nervous sebab InshaAllah, will be perform for the first time
(nak selit2 time band pakLong rest nanti)
 
 
Last week, T.A.U went to Swindle Studio, Dataran Senawang (kepunyaan one of my friends) for our practise.


Swindle Studio, Dataran Senawang


Best dapat gather and practise together (even ada yg xdapat dtg sbb belajar jauh)
Group family sebenarnya ni. Idea my uncle yg sporting habis and my cousin and they comes up with the name of Team Akustika Ujodians.
 
Dalam 3 jam practise, finally we have our song yg nk perform on 30th November at Dewan SDAR.


Practise yang tah keberapa kali


me n my cousin

sempat je kan pegang phone cousin I tu ('^_^)
 
Our guitarist

 

Lagi 2 minggu je before our first performance. Cuak + nervous = ('^_^) excited!
 
Before start practise. Candid la dulu. Haha



All the best to T.A.U .. Kita wat the best. If ok, InshaAllah I will upload the video. Haha
 
Sweet memory with T.A.U @ Swindle Studio



Friday, November 8, 2013

The Craziness

 
Okeh..
Ignored me if what I'm about to write will make you feel sick.. Hadoi. Coz my craziness only comes once in awhile jer... So skng nk tulis something yg come out from my heart and my mind. And sorry coz I will used BI and BM in a sentences (bahasa rojak)
 
Haa..Cuba ckp ngn ak mana jalan yang xde halangan. Obstacle will always be with us if we want to do the changes. X kisah la changes dari segi apa pun but still we need to face it. Tu kira ujian la nak tengok kita ni lulus ke gagal dalam mission tu.
 
credit to worldlynda.blogspot.com
 
 
Cakap kat aku, hidup sapa yang 24/7, 365days always happy ??? Angkat tangan sikit coz ak nk tengok n interview.. Okeh, maybe 1 dalam 1000 org je yg dapat life yang macam tu.Nak tau why there are happiness and sadness in life? How it taste if u makan gulai tanpa garam, minum air sirap tanpa gula or bercinta tanpa kekasih ??
 
Kuatkan semangat pada sesapa yang tengah struggle skng ni tuk dapatkan sesuatu yang terbaik dalam hidup mereka. Bagi minda yang sedang ligat berfikir tentang sesuatu, fikirlah sedamai yang mungkin.
 
If perlu lari, larilah. If perlu berjalan, berjalanlah. Do what you need to do. Coz it is about your life. Macam lukisan yang perlukan seni tuk kita corak dan warnakan. Macam tu juga kehidupan. Cuma jangan lupa, sejauh mana kaki melangkah, DIA yang satu jangan kita lupa. Kerana DIA lah penggerak segalanya.
 
Siapa kita tanpa DIA di sisi ...  
 

Saturday, October 12, 2013

Thursday, October 10, 2013

Kehilangan

Kehilangan bukan sesuatu yang mudah tuk kita terima. Banyak faktor yang membantu tuk lengkapkan the word of "Kehilangan"

Bila kita hilang seseorang yang kita betul-betul sayang (samada mati or berpisah), x boleh nak terangkan dengan kata-kata macam mana sedih nya tu... Kadang-kadang, apa yang kita buat, terlintas seribu satu kenangan yang indah/sedih/lucu.

Maybe orang keliling nampak kita kuat & pasrah, dalam hati ... Allah yang tahu perasaan bercampur baur. Adakah kita lebih baik atau makin teruk tanpa dia di sisi? Sama ada kita kuat tuk tempuh semua ni.

Lagi sakit bila selepas kehilangan, kita ingat kita dah jumpa pengganti walau dalam masa yang singkat, sekali lagi kita kehilangan. Itu yang perit. Bertambah lagi duka. 
Pada siapa nak diluahkan, pada sapa nak ditangiskan..Hanya padaMu, Allah yang sentiasa ada di sisiku...
Tika kita kehilangan, Dia ada....


Aku bodoh..
Kehilangan betul-betul perit
tapi knapa masih merelakan cinta itu hadir
Sakit berulang lagi
Hati dihiris lagi
Tapi aku pasrah
Ini dugaan ku
Ini ujianku
Takkan aku tunjuk lemahku
Takkan ku biar kau lihat mata ini menangisi kehilangan ini
kerana hati sudah jadi kosong
Seperti mata melihat laut tapi akal berhenti berfikir
Seperti udara memukul badan tapi hati layu longlai
Seperti melangkah berkaki ayam beralaskan duri tapi sakit x sekali dirasai