Skip to main content

Kehilangan

Kehilangan bukan sesuatu yang mudah tuk kita terima. Banyak faktor yang membantu tuk lengkapkan the word of "Kehilangan"

Bila kita hilang seseorang yang kita betul-betul sayang (samada mati or berpisah), x boleh nak terangkan dengan kata-kata macam mana sedih nya tu... Kadang-kadang, apa yang kita buat, terlintas seribu satu kenangan yang indah/sedih/lucu.

Maybe orang keliling nampak kita kuat & pasrah, dalam hati ... Allah yang tahu perasaan bercampur baur. Adakah kita lebih baik atau makin teruk tanpa dia di sisi? Sama ada kita kuat tuk tempuh semua ni.

Lagi sakit bila selepas kehilangan, kita ingat kita dah jumpa pengganti walau dalam masa yang singkat, sekali lagi kita kehilangan. Itu yang perit. Bertambah lagi duka. 
Pada siapa nak diluahkan, pada sapa nak ditangiskan..Hanya padaMu, Allah yang sentiasa ada di sisiku...
Tika kita kehilangan, Dia ada....


Aku bodoh..
Kehilangan betul-betul perit
tapi knapa masih merelakan cinta itu hadir
Sakit berulang lagi
Hati dihiris lagi
Tapi aku pasrah
Ini dugaan ku
Ini ujianku
Takkan aku tunjuk lemahku
Takkan ku biar kau lihat mata ini menangisi kehilangan ini
kerana hati sudah jadi kosong
Seperti mata melihat laut tapi akal berhenti berfikir
Seperti udara memukul badan tapi hati layu longlai
Seperti melangkah berkaki ayam beralaskan duri tapi sakit x sekali dirasai

Comments

  1. :)
    nnt singgahla blog noly ye
    www.nolyanna.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. gmbr bakang pon chantekk.,ehHHee

    ReplyDelete
  3. Salam. Tag again :)

    http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/10/simple-giveaway-by-ain-rahman.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaAllah I will join..Thnx for inviting me

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Toujours Shot Review by Cik Alynn

Welcome back!!  (Credit to myself who was very dedicated in forcing myself to write on this blog after a long time)

How are you bloggers, lovers and haters??? (Haters???).  Hope all of you are doing well in life, love and career. Okay! Feeling terlebih cakap omputih pulak kan.  Sebenarnya nak buat review tentang satu produk yang buat i olls jatuh cinta pada pandang pertama.
Yup!!!
TOUJOURS SHOT (produk KekNis)

Alhamdulillah, Lynn dah consume selama 15 hari (ala..Baru 15 hari). Memang betul. 15 hari je tapi hasilnya sangat-sangat berpuas hati. Consume sehari 1x (sebelum sarapan). Lynn ni pulak memang coffee lover semulajadi. Lynn akan jarakkan pengambilan coffee 2 - 3 jam selepas minum Toujours Shot. 
Lynn memang ada masalah skin. Boleh dikatakan teruk. Sensitive and dry skin. Alhamdulillah, after 15 days consume TOUJOURS SHOT, dapat rasa perubahan pada kulit.

Antara perubahan yang ketara:

Kulit lebih lembab,tak kering & lembut Make up lebih nampak naturalMuka fresh even tido tak cukupEye bag??…

Personal Assistant (P.A)/ Secretary/ Administrative Assistant (A.A)

Hello everyone. Assalamualaikum... Finally, muncul juga si kenik yang comot ni menulis blog. Rasanya dah bersawang blog ni kan. Bukan tak menjenguk blog cuma inspirasi nak menulis tu hilang melayang tah ke mana. Penat dah I kejar inspirasi tu. Hehe. Mungkin disebabkan kesibukkan kerja but here I am now. Writing the blog, updating life and so on. 😃

Tiba-tiba rasa nak update tentang P.A = Personal Assistant/ Secretary. Other places will use Administrative Assistant (A.A). 

I have received a lots of comment said that P.A/ Secretary/A.A is an easy job. You just have to sit at your place quietly, answer the phone call, set an appointment, do some of paperwork and maintain beautiful and gorgeous for 8 hours. But guys, that is only your imagination cause the reality their jobs is *&$^# 😂

Sometimes, they might skip their lunch time to ensure everything is in order. They always let their boss and others eat first. They always bring along their work to home. Even at night, they have to deal…

GA October by Emas Putih

Hadiah : Top Referral : Cash RM50 dan 40 hadiah untuk dimenangi
Giveaway October by Emas Putih di anjurkan oleh Emas Putih dan di sponser oleh Emas Putih ,  Blog Ieta , Fuh Dot My , Gempaq Giler , Pencuri Movie ,  Yana's Shakleecious , Farra Eng , Myra Vea , Nur Syazwani Nurul Iman , Eyka , Sheila Salim , Azhafizah , Nabila Medan , Shida Radzuan , Ummi Qiqi , Dyba Gula-gula , Yumida Huda , Aqila Azmy , Shiera , Collatachoc Inaleesya Cci , Maisarah Humaira