Saturday, October 12, 2013

Thursday, October 10, 2013

Kehilangan

Kehilangan bukan sesuatu yang mudah tuk kita terima. Banyak faktor yang membantu tuk lengkapkan the word of "Kehilangan"

Bila kita hilang seseorang yang kita betul-betul sayang (samada mati or berpisah), x boleh nak terangkan dengan kata-kata macam mana sedih nya tu... Kadang-kadang, apa yang kita buat, terlintas seribu satu kenangan yang indah/sedih/lucu.

Maybe orang keliling nampak kita kuat & pasrah, dalam hati ... Allah yang tahu perasaan bercampur baur. Adakah kita lebih baik atau makin teruk tanpa dia di sisi? Sama ada kita kuat tuk tempuh semua ni.

Lagi sakit bila selepas kehilangan, kita ingat kita dah jumpa pengganti walau dalam masa yang singkat, sekali lagi kita kehilangan. Itu yang perit. Bertambah lagi duka. 
Pada siapa nak diluahkan, pada sapa nak ditangiskan..Hanya padaMu, Allah yang sentiasa ada di sisiku...
Tika kita kehilangan, Dia ada....


Aku bodoh..
Kehilangan betul-betul perit
tapi knapa masih merelakan cinta itu hadir
Sakit berulang lagi
Hati dihiris lagi
Tapi aku pasrah
Ini dugaan ku
Ini ujianku
Takkan aku tunjuk lemahku
Takkan ku biar kau lihat mata ini menangisi kehilangan ini
kerana hati sudah jadi kosong
Seperti mata melihat laut tapi akal berhenti berfikir
Seperti udara memukul badan tapi hati layu longlai
Seperti melangkah berkaki ayam beralaskan duri tapi sakit x sekali dirasai

Contest Original Vintage for Ladies by LaishCloset4u


Kenapa saya minat pada vintage style ???

Okeh..Lynn elaborate secara santai-santai ye...

Lynn suka kn style yang ringkas tapi klasik and moden. Sape cakap pakaian vintage x moden??
Ada cara cmne nak moden kan. 
Pakaian vintage ni ada kelass ny yang tersendiri .
Mix and match pun blh dgn vintage ni



Jom join contest original vintage from LaishCloset4u

Saturday, October 5, 2013

MINION - MINI GIVEAWAY BY DUNIA ZUMAL


Morning u olls sume... 
Pagi-pagi ni celik pulak mata bila tengok-tengok blog kawan-kawan, ternampak giveaway yang tersangat cute ni...

Lynn suka sangat minion.. Sebab comel.. So, moh kite same-same cuba giveaway ni okeh!
(Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu)



Minion- mini Giveaway Contest by Dunia Zumal

Tamat ny giveaway ni pada 3 November 2013

Sempat nk join.. Berminat??? Klik la sini ye >>>> Blog Dunia Zumal