Wednesday, August 14, 2013

Perfume mana pilihan hati ??


Pernah x rasa confuse nak buat pilihan tuk beli perfume?
Punyalah lama duduk bertapa kat tmpt perfume.. Try itu ini, still rase xtau nak buat pilihan.
Kadang-kadang ada sesetengah promoter bg layanan agak kurang memuaskan hati & buatkan minda terfikir " Macamlah aku ni x mampu sangat nak beli >_< " 
Maybe dorang x bermaksud pun tapi kita yang emo cmtu kan kan?? Hehe

Now I have another way to make a decision for this issue.


Miniature..





Pernah dengar miniature?
Small size of perfume. Senang nak bawa g mana-mana je.

Kisah bermula ... 

Lynn masuk satu kedai perfume dekat Tesco baru-baru ni. Saja nak usha perfume sebab perfume yg Lynn pkai skng pun dh hampir separuh botol. 
Lama juga duk dalam tu. Belek sesatu. Spray yg itu, spray yg ini. Kesian kt En.Abg Sasa. Sampai hilang deria bau dia duk tolong Lynn cari perfume. Last-last amoi tu bg suggestion "If u x tau nak pilih yg mana, I suggest u beli miniature. U beli 4 percuma 1.Only for RM48. You try la which one suit u the best then baru beli yg botol besar"

So, ini la pilihan Lynn on that day. Beli 5. 3 for me and 2 for him.



Peace Love - Juicy Couture (edp)

Romance - Ralph Lauren (edp)

Someday - Justin Bieber (edp)

Kelebihan beli miniature ni dapat try different perfume each day. Let say ada bau yg korang x suka, so xde la membazir sangat if beli miniature camni. Bila dah ada yg betul-betul berkenan di hati, baru beli yang size besar. Senangkan ?? Perfume dalam bentuk miniature ni boleh tahan dalam 1 - 2 minggu (bergantung cara korang guna). 



p/s : Cara lain tuk pilih perfume. G kaunter perfume >> Spray diff perfume kt diff tangan    
         >>  g jalan-jalan >> 30 min lepas tu bau yg mana sesuai >> Dah jumpe yg sesuat, buy!



2 comments: