Thursday, August 15, 2013

Eratkan hubungan dengan WhatsApp


Cerita sal WhatsApp ni memang rata-rata semua orang dah tau. Mungkin jugak entri kali ni dah di anggap basi tapi tak bg Lynn. Entri paling lama duk kat kotak "draft" and baru laa ni rajin jari-jemari menaip tuk habiskan ayat sampai ke ending.

Sebut je WhatsApp, kanak-kanak yg umur setahun jagung pun tau.  Yup, its true. Antara application yg wajib ada kt semua phone sekarang ni. Banyak je application yang lain cam Instagram, Line, WeChat and so on tapi nape up entri kali ni sal "WhatsApp" ??


WhatsApp Messenger

Masa baru-baru install WhatsApp, terfikir "Apa yg bagus nya WhatsApp ni?" 
Mula-mula Lynn x nampak apa yang useful nya bout this application, lama kelamaan baru tau. So, sebab tu la up entri bout this.

WhatsApp ni dapat erat hubungan antara family and friends.. Thrust me. It works. First group yg Lynn join kt WhatsApp is Group Performers GCAP. Dulu Lynn pernah joined short course at GMI / GCAP for 1+ month. Friendship that being bonded among us has been continue thru Wahtsapp when one of my friends , Mr.Apiz created the Group of "Performers" at WhatsApp. So kami pun terus la update hal masing-masing kt group tu. 

Second group is Waris-waris Tok USD. Group ni khas tuk family Lynn dari uncle, aunty, my siblings and cousin joined. Kami ni jarang jumpa and ada yang duk jauh. Bila ada group ni, rase rapat hubungan. Anything update je kt group. Ajak berbuka sama, BBQ or hangout together.

Sekarang kt WhatsApp dah ada lima group. Lagi tiga tu group Drama Queens (special group for sepupu perempuan), Group kite ber6 (Semua kawan rapat time kt UPM) and group @ 2 Irsyad 2003 (kawan-kawan rapat masa sekolah menengah).

Dari group-group ni la Lynn dapat update dari mereka semua, apa yang mereka buat + plan. Ada gak yg invite ke majlis kahwin guna WhatsApp. Sekarang, dunia di hujung jari je. 
Mudah & Cepat

Apa yg Lynn nk kongsi sebenarnya >> WhatsApp dapat eratkan hubungan sesama kita. Antara keluarga dan kawan. So, if sesiapa yg rasa x tau nk buat apa dengan WhatsApp and nak jadikan WhatsApp tu medan yg lebih berguna, try la buat group. Mybe for family yang parents duk Negeri Sembilan, akak kt Subang and adik kat Melaka, boleh la buat satu group famiy and chitchat kt situ. Selain terubat rindu, dapat gak eratkan silaturrahim kan?

Selamat ber'grouping' @ WhatsApp 

(。◕‿◕。)


2 comments:

  1. yaa.. memang dpt kn hubungan bersaudare.... bnyk skrng apps chat ni.. mudah je nk gune

    My recent post :
    {1} Krisis Identiti Seorang Blogger Jambu
    {2} Sis Yumida vs Bro Zamani Abe, Siapakah Pemenang Sebenar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx Bro Nan sbb singgah kt blog Lynn..Lynn slalu tgk update blog Bro Nan..Hehe

      Delete