Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2013

It's a Cinderella Story

Hidup dia dari dulu lagi semua serba x kena. She keeps on blaming herself for what happened.
Bagi dia, hidup x perlu happy, just need to be continue.. tu je.. How easy her life kan... Bangun >> Siap g keje >> Balik >> Makan >> Tido Tu la recycle hidup dia

Widget Logo Merdeka ke-56 by Bro Nan

Salam semua..
Bulan Ogos mesti semua tau kan tu adalah bulan kemerdekaan. 
So kali ni Lynn nak update sal widget logo merdeka ke-56, hasil karya oleh Bro Nan kita. Mesti semua ingat lagi, blog Bro Nan ni, Dia penah buat contest Blogger Jejaka Jambu.
Kali ni Bro Nan sediakan widget yang boleh blogger-blogger semua copy and paste (tuk semarakkan semangat merdeka)
Nampak tak kat atas blog Lynn ni? Ada widget logo merdeka kan. Tu lah karya dari Bro Nan. 
So, tuk mereka yang nak html widget ni, boleh serbu ramai g blog Bro Nan kat bawah ni k
Salam Merdeka!

For creative widget by Bro Nan, Klik here --->   Karya Kreatif Bro Nan

The Conjuring + Collection

Last saturday, Lynn berkesempatan tonton movie The Conjuring, filem hollywood yang di arahkan oleh anak muda kelahiran Malaysia..


Lynn bagi cerita ni 4/5 bintang..Mana pegi lagi 1 bintang tu??? Haa..Dah kene deduct sebab  buat Lynn terperanjat selalu dalam hall cinema tu..Lemau sgt badan sebab terkejut jela keje nya kan..Haha... Yang berbadan sasa pun sama,asyik terkejut je ni kan pulak Lynn yang kecik ni kan.
Pendapat Lynn, story board ny memang kuat. Kisah yang berlatarbelakangkan zaman 70-an ni memang cukup kuat & dapat mendatangkan unsur-unsur suspen yang tip top..  Even yang lelaki pun menjerit sama dalam hall.. Lynn jangan cakap la kan, memang dah separuh muka tutup guna sweater. 
So nasihat Lynn tuk yang baru nak menonton cerita ni "Please bring sweater for your own good" .. Haha
Sekarang bertambah la collection tiket wayang. Lynn ada hobby collect tiket wayang. Rasa ny start 2 tahun yang lepas (2011). Mula-mula x perasan ada hobby tu. After masuk kan tiket R.I.P.D an…

GIVEAWAY WELCOME TO MY BLOG by AWLA MUKHLISAH BEAUTY SHOP

SYARAT-SYARAT WAJIB tetapi sangat SIMPLE :
1. - Warganegara Malaysia yang mempunyai alamat tetap di Malaysia.
2. - Mempunyai Blog sendiri

3. - Wajib Follow blog Awla (kalau dah follow tu teruskan follow Awla ya :)
4.- Wajib LIKE Page " Awla Mukhlisah Beauty Shop "
5.- Wajib Follow twitter Awla bagi yang ada Twitter : " https://twitter.com/AwlaMukhlisah "
6.- Copy banner kat atas dan letakkan dalam entri.
7.- Buat Entri bertajuk "GIVEAWAY  WELCOME TO MY BLOG BY AWLA MUKHLISAH BEAUTY SHOP "
8.- Letakkan link entri segmen di ruangan komen di entri GIVEAWAY ini sahaja. 'pastikanWORD VERIFICATIONtakde ye'

ANTARA HADIAH LUMAYAN UNTUK PARA PEMENANG ! 
- Anti Aging Gold by AuraMaya BB Cream by Aura Maya - Health Care Minyak AnginAromatheraphy Non-Alkohol

GA Paisley Blouse & Tribal Square by Labyrinth

Start : 19 Aug 2013 End : 1 Sept 2013
Klik here to join - - - > Miss Zafirah

Eratkan hubungan dengan WhatsApp

Cerita sal WhatsApp ni memang rata-rata semua orang dah tau. Mungkin jugak entri kali ni dah di anggap basi tapi tak bg Lynn. Entri paling lama duk kat kotak "draft" and baru laa ni rajin jari-jemari menaip tuk habiskan ayat sampai ke ending.

Sebut je WhatsApp, kanak-kanak yg umur setahun jagung pun tau.  Yup, its true. Antara application yg wajib ada kt semua phone sekarang ni. Banyak je application yang lain cam Instagram, Line, WeChat and so on tapi nape up entri kali ni sal "WhatsApp" ??


Perfume mana pilihan hati ??

Pernah x rasa confuse nak buat pilihan tuk beli perfume? Punyalah lama duduk bertapa kat tmpt perfume.. Try itu ini, still rase xtau nak buat pilihan. Kadang-kadang ada sesetengah promoter bg layanan agak kurang memuaskan hati & buatkan minda terfikir " Macamlah aku ni x mampu sangat nak beli >_< " 
Maybe dorang x bermaksud pun tapi kita yang emo cmtu kan kan?? Hehe
Now I have another way to make a decision for this issue.

Miniature..


Selamat Hari Raya

Pejam celik pejam celik, Hari Raya pun bakal tiba.
So Lynn ucapkan




Tukar lama jadi baru ??

Kebiasaan bagi kaum Adam
Hawa: Tahun ni x beli baju Melayu? Adam: Tak. Yang lama kan boleh pakai lagi. Hawa: Beli la sayang. Kan hari raya. Adam: X pe. I still can wear last year punya and I'm okay with it.
It's normal for a man x beli  baju melayu tuk raya setiap tahun (but ada yg every year beli baru.Ada yg sampai 3 pasang.Hihi) and beli 2 tahun skali (ada..trust me) For those yang nak kelainan, Lynn ada cadangan how to transform your old baju melayu to a new one.

Barang2 yg diperlukan


Lynn x capture gambar time buat tu, so I will just list down kan apa yang kene buat okay.
Dekat bahagian poket >> tetaskan sikit benang tu kt belah kiri & kanan poketUkur lace & potong ikut ukuran poket baju melayuPin kan lace dekat atas bahagian poket (lebihan yang hujung tu, lipat ke dalam)Jahitkan lace yg dah di pin kan tadi & jahitkan juga bahagian poket yang dh di tetas tu.
Hasilnya : 

So baju melayu last year dah nampak lain lepas tambahkan lace.
Yang lama dah nampak baru kan.
Kejap…

August 2013 Blog Giveaway by Lin Handmade Greetings Card

August 2013 Blog Giveaway


Ends on 1st September 2013 (12am)
Klik Here to join

8 Jam

Segmen 8 Jam oleh

Simplesyara ^ ^ ^     (Klik ^ to join )
Tamat : 9 pm (02 Aug 2013)


Giveaway by Zura Rahman Duit Raya

Sape nak menang duit raya ???

Giveaway yang pertama oleh Zura Rahman... (Klik banner to join)


Hadiah yang ditawarkan ialah 

Duit Raya RM10 & Vista Zania Perfume  Untuk 10 Orang


Tagged to :
Eymasu Pena Islam Mizza