Thursday, August 29, 2013

It's a Cinderella Story

It's a Cinderella Shoes for a Cinderella Girl

Hidup dia dari dulu lagi semua serba x kena. She keeps on blaming herself for what happened.

Bagi dia, hidup x perlu happy, just need to be continue.. tu je.. How easy her life kan...
Bangun >> Siap g keje >> Balik >> Makan >> Tido
Tu la recycle hidup dia

Tuesday, August 27, 2013

Widget Logo Merdeka ke-56 by Bro Nan


Salam semua..

Bulan Ogos mesti semua tau kan tu adalah bulan kemerdekaan. 

So kali ni Lynn nak update sal widget logo merdeka ke-56, hasil karya oleh Bro Nan kita.
Mesti semua ingat lagi, blog Bro Nan ni, Dia penah buat contest Blogger Jejaka Jambu.

Kali ni Bro Nan sediakan widget yang boleh blogger-blogger semua copy and paste (tuk semarakkan semangat merdeka)

Nampak tak kat atas blog Lynn ni? Ada widget logo merdeka kan. Tu lah karya dari Bro Nan. 

So, tuk mereka yang nak html widget ni, boleh serbu ramai g blog Bro Nan kat bawah ni k

Salam Merdeka!


For creative widget by Bro Nan, Klik here --->   Karya Kreatif Bro Nan

Tuesday, August 20, 2013

The Conjuring + Collection


Last saturday, Lynn berkesempatan tonton movie The Conjuring, filem hollywood yang di arahkan oleh anak muda kelahiran Malaysia..


The Conjuring  

Lynn bagi cerita ni 4/5 bintang..Mana pegi lagi 1 bintang tu??? Haa..Dah kene deduct sebab  buat Lynn terperanjat selalu dalam hall cinema tu..Lemau sgt badan sebab terkejut jela keje nya kan..Haha... Yang berbadan sasa pun sama,asyik terkejut je ni kan pulak Lynn yang kecik ni kan.

Pendapat Lynn, story board ny memang kuat. Kisah yang berlatarbelakangkan zaman 70-an ni memang cukup kuat & dapat mendatangkan unsur-unsur suspen yang tip top..  Even yang lelaki pun menjerit sama dalam hall.. Lynn jangan cakap la kan, memang dah separuh muka tutup guna sweater. 

So nasihat Lynn tuk yang baru nak menonton cerita ni "Please bring sweater for your own good" .. Haha

Sekarang bertambah la collection tiket wayang. Lynn ada hobby collect tiket wayang. Rasa ny start 2 tahun yang lepas (2011). Mula-mula x perasan ada hobby tu. After masuk kan tiket R.I.P.D and wolverine, baru perasan tiket dah banyak. So officially, Lynn anggap ianya sebagai hobby baru Lynn

A part from my collection




GIVEAWAY WELCOME TO MY BLOG by AWLA MUKHLISAH BEAUTY SHOP



SYARAT-SYARAT WAJIB tetapi sangat SIMPLE :

1. - Warganegara Malaysia yang mempunyai alamat tetap di Malaysia.

2. - Mempunyai Blog sendiri


3. - Wajib Follow blog Awla (kalau dah follow tu teruskan follow Awla ya :)

4.     - Wajib LIKE Page " Awla Mukhlisah Beauty Shop "

5.     - Wajib Follow twitter Awla bagi yang ada Twitter : " https://twitter.com/AwlaMukhlisah "

6.     - Copy banner kat atas dan letakkan dalam entri.

7.     - Buat Entri bertajuk "GIVEAWAY  WELCOME TO MY BLOG BY AWLA MUKHLISAH BEAUTY SHOP "

8.     - Letakkan link entri segmen di ruangan komen di entri GIVEAWAY ini sahaja. 'pastikan WORD VERIFICATION takde ye'


ANTARA HADIAH LUMAYAN UNTUK PARA PEMENANG ! 

  yang paling HOT.. "


# Pemenang akan dipilih melalui perkhimatan RANDOM.ORG 

melalui Awla Mukhlisah Beauty Shop sendiri :)


P/S : Kalau nak dapatkan hadiah yang lumayan ini, kena rajin2 la share ya.
 In Sha Allah akan ada peluang nanti ! ;)
 All The Best ya ! :)



Regards Luv,
Awla Mukhlisah Beauty Shop :)

GA Paisley Blouse & Tribal Square by Labyrinth




Miss Zafirah

Start : 19 Aug 2013
End : 1 Sept 2013

Klik here to join - - - > Miss Zafirah

Thursday, August 15, 2013

Eratkan hubungan dengan WhatsApp


Cerita sal WhatsApp ni memang rata-rata semua orang dah tau. Mungkin jugak entri kali ni dah di anggap basi tapi tak bg Lynn. Entri paling lama duk kat kotak "draft" and baru laa ni rajin jari-jemari menaip tuk habiskan ayat sampai ke ending.

Sebut je WhatsApp, kanak-kanak yg umur setahun jagung pun tau.  Yup, its true. Antara application yg wajib ada kt semua phone sekarang ni. Banyak je application yang lain cam Instagram, Line, WeChat and so on tapi nape up entri kali ni sal "WhatsApp" ??


WhatsApp Messenger

Wednesday, August 14, 2013

Perfume mana pilihan hati ??


Pernah x rasa confuse nak buat pilihan tuk beli perfume?
Punyalah lama duduk bertapa kat tmpt perfume.. Try itu ini, still rase xtau nak buat pilihan.
Kadang-kadang ada sesetengah promoter bg layanan agak kurang memuaskan hati & buatkan minda terfikir " Macamlah aku ni x mampu sangat nak beli >_< " 
Maybe dorang x bermaksud pun tapi kita yang emo cmtu kan kan?? Hehe

Now I have another way to make a decision for this issue.


Miniature..


Tuesday, August 6, 2013

Selamat Hari Raya


Pejam celik pejam celik, Hari Raya pun bakal tiba.

So Lynn ucapkan


Selamat Hari Raya sume ☜(⌒▽⌒)☞



Monday, August 5, 2013

Tukar lama jadi baru ??

Kebiasaan bagi kaum Adam

Hawa: Tahun ni x beli baju Melayu?
Adam: Tak. Yang lama kan boleh pakai lagi.
Hawa: Beli la sayang. Kan hari raya.
Adam: X pe. I still can wear last year punya and I'm okay with it.

It's normal for a man x beli  baju melayu tuk raya setiap tahun (but ada yg every year beli baru.Ada yg sampai 3 pasang.Hihi) and beli 2 tahun skali (ada..trust me)
For those yang nak kelainan, Lynn ada cadangan how to transform your old baju melayu to a new one.


Barang2 yg diperlukan

Lace

Gunting
Jarum
Benang
Baju Melayu

Lynn x capture gambar time buat tu, so I will just list down kan apa yang kene buat okay.

  • Dekat bahagian poket >> tetaskan sikit benang tu kt belah kiri & kanan poket
  • Ukur lace & potong ikut ukuran poket baju melayu
  • Pin kan lace dekat atas bahagian poket (lebihan yang hujung tu, lipat ke dalam)
  • Jahitkan lace yg dah di pin kan tadi & jahitkan juga bahagian poket yang dh di tetas tu.

Hasilnya : 

Baju Melayu + lace (di bhgian poket)

So baju melayu last year dah nampak lain lepas tambahkan lace.

Yang lama dah nampak baru kan.

Kejap je buat ni, sehari pun dah siap.

So if korang nak cantikkan & barukan baju melayu ayah, adik, abang, husband, baby-boo, kawan, jiran or sesapa saje, hope ni dapat mberikan idea...

ヽ(´▽`)/
-Raya dah dekat ni-





August 2013 Blog Giveaway by Lin Handmade Greetings Card


August 2013 Blog Giveaway


Lin Handmade Greetings Card

Ends on 1st September 2013 (12am)

Klik Here to join

Friday, August 2, 2013

8 Jam



Segmen 8 Jam oleh


^
^
^
    ( Klikto join )

Tamat : 9 pm (02 Aug 2013)



Thursday, August 1, 2013

Giveaway by Zura Rahman Duit Raya

Sape nak menang duit raya ???


Giveaway yang pertama oleh Zura Rahman...
(Klik banner to join)

Zura Rahman


Hadiah yang ditawarkan ialah 


Duit Raya RM10 & Vista Zania Perfume
 Untuk 10 Orang



Tagged to :

Eymasu
Pena Islam
Mizza