Wednesday, July 24, 2013

No more sensitive skin .. (〃^∇^)ノ

Hi readers.. 
Salam Ramadhan yg ke-15. 
Cik Lynn doakan our life sentiasa ceria & tenang.

Today I would like to share / review bout one product that I use for my sensitive skin.
Yup, kulit Cik Lynn sangat2 sensitif. Tak boleh makan sembarono esp udang. Produk muka yang sesuai pun Cik Lynn jumpa time umur Cik Lynn 22 thn after searching for a long time. Tak Percaya???
 Why?
Urmm..yang why tu, tak sure plak nak jawab camne.

Dulu, kulit badan Cik Lynn terlalu kering sampai rasa tak selesa, gatal2 & pedih.
Memang time tu rase depressed sebab tak selesa yang teramat sgt.
My mum said "Lyn,why don't you try another shower foam. Mana tau your skin will get better?"
Pastu rajin la Cik Lynn duk mencari produk2 yang ada kt pasaran. Google sana sini. Review kt  blog2. Finally before ramadhan, I found this shower foam. It's an old product and well-known tapi Cik Lynn ni je yang lambat try. Haha

Dengan gigih, I went to Watson and bought it. Now, Cik Lynn dah guna almost 3 weeks and the result is  >> I'm very satisfied as a user. 

Baby bath + lotion + powder

Cik Lynn guna 1 set ni. Lepas mandi guna mandian baby bath ni, kulit x rase kering n lembab. Serious you can feel it. Pastu apply kn lotion ke seluruh badan and powder. I love the smell of this Johnson's baby product.

Now, masalah kulit kering Cik Lynn dah sembuh. Alhamdulillah. 











2 comments:

  1. alhamdulillah .. sejak kita guna tu pun kulit tak kering :) :) ... mind follow me , rajin2 komen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup..Bkesan kan..thnx n dh follow blog tikah jugak..

      Delete