Monday, June 10, 2013

"Comfort Zone"

Hi readers…Skng mood mmg cntik tuk tulis entri sbb kt kepala mlimpah ruah idea2 tuk entri kali ni.hihi. Idea tercetus setelah  habis menulis diary kt fav books then trus on lappy and taip entri ni.
Btw readers, entri kali ni mungkin agak byk ayat so sesape yg rase x nak bace karangan, bolek la klik button “X” k atas tapi datang lagi ke next time tuk entri yg lain pulak. Hehe

“Comfort Zone” ..
Korg pernah dengar tak bout comfort zone. Okay, dalam bahasa yg mudah tuk kite sume fhm ialah keadaan yg buatkan kite rase selesa and bfikir seperti ini “okay, sume ny dh mencukupi dan baik2 shj”
Ni kira nak kongsi pandangan la ye. Tuk sesape yg rase pandangan sy ni kurang tepat, sy dgn rendah diri susun 10 jari minta maaf (walaupun belum hari raya lagi. Hihi)
Pernah tak korang sume rasa korang patut buat sesuatu tuk ubah cara hidup korang menjadi lebih baik? Pernah ?? Ha?? XPernah?? Sila lah jawab sendiri ye soalan tu.
Okay, Cik Lynn secara jujurnya pernah fikir macam tu. Rase macam perlu buat sesuatu tuk jadikan diri dan kehidupan lebih baik. Eh, no no. Bukan sebab Cik Lynn x bpuas ati dgn kehidupan sekarang ni tapi rase perlukan tu tuk kearah yg lebih sempurna. Haha. Dah plan macam2 ni, if tgk la list dlm diary tu kt phone tu mmg melambak2 check list.
TETAPI, bg Cik Lynn tuk buat perubahan tu, kite kene buat 1 bnde ni dulu. Keluar dari zon selesa kite then baru perubahan tu kite dpt buat. InshaAllah. Sebab ape Cik Lynn kata gitu? Sebabnya, tuk buat sesuatu kite akan lalui sesuatu yg mungkin kite rase x selesa, marah, sakit. Itulah jatuh bangun sesuatu kehidupan or kata lainnya  Asam Garam kehidupan yg mak2 kite slalu sebutkan tu.
Tuk melangkahkan kaki keluar dari zon selesa kite memerlukan kegigihan yang amat kuat. Itulah yg Cik Lynn tgh buat sekarang ni. Tgh cari n kumpulkan kekuatan tuk terus melangkah. Mesti semua org tau sal ni tapi entri ni sekadar ingatan buat Cik Lynn dan semua.

“Cik Lynn teringat words from one of my lecturer time buat short coz (GCAP2013) dulu.. you can achieve what you want if you cross your comfort zone bcoz all you want is outside your comfort zone..So readers..Relax and take time to digest the meaning of outside your comfort zone okay..”

No comments:

Post a Comment