Skip to main content

Posts

Showing posts from 2013

The making of Team Akustika Ujodians (T.A.U)



Wedding uncle just around the corner. So, group T.A.U pun mula nervous sebab InshaAllah, will be perform for the first time (nak selit2 time band pakLong rest nanti) Last week, T.A.U went to Swindle Studio, Dataran Senawang (kepunyaan one of my friends) for our practise. 

 Best dapat gather and practise together (even ada yg xdapat dtg sbb belajar jauh) Group family sebenarnya ni. Idea my uncle yg sporting habis and my cousin and they comes up with the name of Team Akustika Ujodians. Dalam 3 jam practise, finally we have our song yg nk perform on 30th November at Dewan SDAR.






 Lagi 2 minggu je before our first performance. Cuak + nervous = ('^_^) excited! 

All the best to T.A.U .. Kita wat the best. If ok, InshaAllah I will upload the video. Haha  

The Craziness

Okeh.. Ignored me if what I'm about to write will make you feel sick.. Hadoi. Coz my craziness only comes once in awhile jer... So skng nk tulis something yg come out from my heart and my mind. And sorry coz I will used BI and BM in a sentences (bahasa rojak) Haa..Cuba ckp ngn ak mana jalan yang xde halangan. Obstacle will always be with us if we want to do the changes. X kisah la changes dari segi apa pun but still we need to face it. Tu kira ujian la nak tengok kita ni lulus ke gagal dalam mission tu. Cakap kat aku, hidup sapa yang 24/7, 365days always happy ??? Angkat tangan sikit coz ak nk tengok n interview.. Okeh, maybe 1 dalam 1000 org je yg dapat life yang macam tu.Nak tau why there are happiness and sadness in life? How it taste if u makan gulai tanpa garam, minum air sirap tanpa gula or bercinta tanpa kekasih ?? Kuatkan semangat pada sesapa yang tengah struggle skng ni tuk dapatkan sesuatu yang terbaik dalam hidup mereka. Bagi minda yang sedang ligat berfikir tentang sesuat…

GA October by Emas Putih

Hadiah : Top Referral : Cash RM50 dan 40 hadiah untuk dimenangi
Giveaway October by Emas Putih di anjurkan oleh Emas Putih dan di sponser oleh Emas Putih ,  Blog Ieta , Fuh Dot My , Gempaq Giler , Pencuri Movie ,  Yana's Shakleecious , Farra Eng , Myra Vea , Nur Syazwani Nurul Iman , Eyka , Sheila Salim , Azhafizah , Nabila Medan , Shida Radzuan , Ummi Qiqi , Dyba Gula-gula , Yumida Huda , Aqila Azmy , Shiera , Collatachoc Inaleesya Cci , Maisarah Humaira

Kehilangan

Kehilangan bukan sesuatu yang mudah tuk kita terima. Banyak faktor yang membantu tuk lengkapkan the word of "Kehilangan"
Bila kita hilang seseorang yang kita betul-betul sayang (samada mati or berpisah), x boleh nak terangkan dengan kata-kata macam mana sedih nya tu... Kadang-kadang, apa yang kita buat, terlintas seribu satu kenangan yang indah/sedih/lucu.
Maybe orang keliling nampak kita kuat & pasrah, dalam hati ... Allah yang tahu perasaan bercampur baur. Adakah kita lebih baik atau makin teruk tanpa dia di sisi? Sama ada kita kuat tuk tempuh semua ni.
Lagi sakit bila selepas kehilangan, kita ingat kita dah jumpa pengganti walau dalam masa yang singkat, sekali lagi kita kehilangan. Itu yang perit. Bertambah lagi duka.  Pada siapa nak diluahkan, pada sapa nak ditangiskan..Hanya padaMu, Allah yang sentiasa ada di sisiku... Tika kita kehilangan, Dia ada....

Aku bodoh.. Kehilangan betul-betul perit tapi knapa masih merelakan cinta itu hadir Sakit berulang lagi Hati dihiris lagi Tapi…

Contest Original Vintage for Ladies by LaishCloset4u

Kenapa saya minat pada vintage style ???
Okeh..Lynn elaborate secara santai-santai ye...
Lynn suka kn style yang ringkas tapi klasik and moden. Sape cakap pakaian vintage x moden?? Ada cara cmne nak moden kan.  Pakaian vintage ni ada kelass ny yang tersendiri . Mix and match pun blh dgn vintage ni


Jom join contest original vintage from LaishCloset4u

MINION - MINI GIVEAWAY BY DUNIA ZUMAL

Morning u olls sume...  Pagi-pagi ni celik pulak mata bila tengok-tengok blog kawan-kawan, ternampak giveaway yang tersangat cute ni...
Lynn suka sangat minion.. Sebab comel.. So, moh kite same-same cuba giveaway ni okeh! (Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu)



Tamat ny giveaway ni pada 3 November 2013
Sempat nk join.. Berminat??? Klik la sini ye >>>> Blog Dunia Zumal


Makeover by HiShop - Part I

2 minggu lepas, Lynn dapat panggilan dari HiShop. " Hi Linda, you are one of the lucky winner for our makeover contest". My reaction was blur je... Maybe sebab jawab call time tengah kerja.
So, bila dh letak phone baru senyum Hehe (^_^) Ingat x menang, so xde la expect call tu kan.
Tuk mereka yang nak tau sal contest tu, ini la contest dia  >> Makeover Contest by HiShop Memang x sangka menang sebab ramai yang joined.  So rasa sangat bertuah dalam 45 peserta,Lynn salah sorang pemenangnya. Tuk pengetahuan semua, HiShop selalu buat giveaway or contest. So, like la cepat-cepat facebook HiShopand join la giveaway yang dorang anjurkan. Mana tau kan, ada rezeki nanti, menang (macam Lynn). Who knows right.
So last Saturday, my friends and I went to Binjai 8 for this makeover. Sebabkan risau jalan jammed and lewat sampai, I woke up early in the morning (I am a bit particular when its come to time. Masa itu EMAS)

Muka masing-masing yang x cukup tido ni pun terus la mencari mana la Binjai 8. …

T-SHIRT I ❤ BLOGGING GIVEAWAY!

Klik BannerBermula 16 September - 23 September 2013Lynn dh join..Jom la klik ramai-ramai

Segmen Follow Me by Salamah Ishak

Klik here to join >> Blogger Salamah Ishak

Special Giveaway 2013 by Misz Nadea

Eh..Baru update entri busy, terus ada entri join giveaway??? Haaa, jgn salah sangka ye..
Lynn is one of the sponsor for this giveaway. So, rasa x seronok if sponsor x support giveaway kan???
Lynn cari juga masa tuk join giveaway Misz Nadea... 
To Misz Nadea

Thank you sebab bg peluang tuk Lynn sponsor giveaway you dear (^_^)

Hadiah memang tbaik ..Thumbs up..HEHE

Join ramai-ramai

Klik HERE to join 


Start from 13th Sept until 30th Sept 2013




Kesibukan adalah puncanya...

Entri kali ni just nak update sal diri ni. Walau xde la yg lain nk tau sgt but xpe.. Sekadar share ..
Agak jarang update entri n join giveaway skng sebab time Lynn limited dalam 2 3 bulan ni... To Ain, sorry sbb Lynn x sempat nk join giveaway yg Ain ajak tu..
Giveaway yg Lynn menang so far semua dh dpt hadiah cuma xsempat nk update dalam blog.Maaf ye
Sekarang busy sebab due date and training. Tambah plak weekends, Lynn busy dgn aktiviti. 
Mana yang sempat Lynn akan update (which I feel yg seronok n x boring tuk di share, Lynn akan share.No worries k)
Lynn plan nak update bout training Lynn n hope sempat. Tournament dah nk dekat so akan ada pemilihan tuk wakil my company. Dalam hati mmg nk wakil company for this year ny tournament wpun was was je. Kang xpasal2 Lynn jd tmpt smash je kan.  But Lynn xkisah asalkan experience tu Lynn dapat. Hehe
I am lucky sebab bila penat balik keje or training, Ayang will wait for me depan rumah.  Setia jew dia tunggu tuan dia balik. Bila dh penat tu, Ayang ni la …

Allah is Great

Allah itu Maha Mendengar & DIA lah pendengar yang paling setia...
If kita mengadu pada sahabat, apa yang boleh sahabat kita nasihatkan "Bersabarlah"
If kita mengadu pada kekasih, all he can do is "Honey, I always be with you in every corner. I will lend my shoulder for you to cry"

Segmen Sabtu by Emas Putih & Dedeq

* I'm a Maxis user *

September 2013 Blog Giveaway by Lin Handmade Greetings Card

Here we are again... 
September Blog Giveaway by Lin Handmade Greetings Card
All you need to do is follow the simple rules and have a chance to win this lovely pendants ...
Wanna join ??? 
Klik here >>> Lin Handmade Greetings Card

A fresh start

"Babe..I nak start fresh balik"
"Hahaha..You ni cakap macam org ada sejuta masalah la dear"


Bila hati tergerak tuk berubah, apa pun org lain buat tuk patahkan semangat tak kan menjadi.. 
Kisah hidup dah ala-ala Cinderella... Tuhan itu Maha Tahu segalanya. Apa yg DIA plan untuk kita adalah yang terbaik...
Jangan salahkan kisah silam, lupakan & buat yang terbaik tuk masa sekarang dan akan datang.
Terima Kasih Tuhan, berikan peluang...
Biarlah kisah Cinderella ini terus menjadi... Kisah ceritera yang paling indah di muka dunia ... Amin .. 


It's a Cinderella Story

Hidup dia dari dulu lagi semua serba x kena. She keeps on blaming herself for what happened.
Bagi dia, hidup x perlu happy, just need to be continue.. tu je.. How easy her life kan... Bangun >> Siap g keje >> Balik >> Makan >> Tido Tu la recycle hidup dia

Widget Logo Merdeka ke-56 by Bro Nan

Salam semua..
Bulan Ogos mesti semua tau kan tu adalah bulan kemerdekaan. 
So kali ni Lynn nak update sal widget logo merdeka ke-56, hasil karya oleh Bro Nan kita. Mesti semua ingat lagi, blog Bro Nan ni, Dia penah buat contest Blogger Jejaka Jambu.
Kali ni Bro Nan sediakan widget yang boleh blogger-blogger semua copy and paste (tuk semarakkan semangat merdeka)
Nampak tak kat atas blog Lynn ni? Ada widget logo merdeka kan. Tu lah karya dari Bro Nan. 
So, tuk mereka yang nak html widget ni, boleh serbu ramai g blog Bro Nan kat bawah ni k
Salam Merdeka!

For creative widget by Bro Nan, Klik here --->   Karya Kreatif Bro Nan

The Conjuring + Collection

Last saturday, Lynn berkesempatan tonton movie The Conjuring, filem hollywood yang di arahkan oleh anak muda kelahiran Malaysia..


Lynn bagi cerita ni 4/5 bintang..Mana pegi lagi 1 bintang tu??? Haa..Dah kene deduct sebab  buat Lynn terperanjat selalu dalam hall cinema tu..Lemau sgt badan sebab terkejut jela keje nya kan..Haha... Yang berbadan sasa pun sama,asyik terkejut je ni kan pulak Lynn yang kecik ni kan.
Pendapat Lynn, story board ny memang kuat. Kisah yang berlatarbelakangkan zaman 70-an ni memang cukup kuat & dapat mendatangkan unsur-unsur suspen yang tip top..  Even yang lelaki pun menjerit sama dalam hall.. Lynn jangan cakap la kan, memang dah separuh muka tutup guna sweater. 
So nasihat Lynn tuk yang baru nak menonton cerita ni "Please bring sweater for your own good" .. Haha
Sekarang bertambah la collection tiket wayang. Lynn ada hobby collect tiket wayang. Rasa ny start 2 tahun yang lepas (2011). Mula-mula x perasan ada hobby tu. After masuk kan tiket R.I.P.D an…

GIVEAWAY WELCOME TO MY BLOG by AWLA MUKHLISAH BEAUTY SHOP

SYARAT-SYARAT WAJIB tetapi sangat SIMPLE :
1. - Warganegara Malaysia yang mempunyai alamat tetap di Malaysia.
2. - Mempunyai Blog sendiri

3. - Wajib Follow blog Awla (kalau dah follow tu teruskan follow Awla ya :)
4.- Wajib LIKE Page " Awla Mukhlisah Beauty Shop "
5.- Wajib Follow twitter Awla bagi yang ada Twitter : " https://twitter.com/AwlaMukhlisah "
6.- Copy banner kat atas dan letakkan dalam entri.
7.- Buat Entri bertajuk "GIVEAWAY  WELCOME TO MY BLOG BY AWLA MUKHLISAH BEAUTY SHOP "
8.- Letakkan link entri segmen di ruangan komen di entri GIVEAWAY ini sahaja. 'pastikanWORD VERIFICATIONtakde ye'

ANTARA HADIAH LUMAYAN UNTUK PARA PEMENANG ! 
- Anti Aging Gold by AuraMaya BB Cream by Aura Maya - Health Care Minyak AnginAromatheraphy Non-Alkohol

GA Paisley Blouse & Tribal Square by Labyrinth

Start : 19 Aug 2013 End : 1 Sept 2013
Klik here to join - - - > Miss Zafirah

Eratkan hubungan dengan WhatsApp

Cerita sal WhatsApp ni memang rata-rata semua orang dah tau. Mungkin jugak entri kali ni dah di anggap basi tapi tak bg Lynn. Entri paling lama duk kat kotak "draft" and baru laa ni rajin jari-jemari menaip tuk habiskan ayat sampai ke ending.

Sebut je WhatsApp, kanak-kanak yg umur setahun jagung pun tau.  Yup, its true. Antara application yg wajib ada kt semua phone sekarang ni. Banyak je application yang lain cam Instagram, Line, WeChat and so on tapi nape up entri kali ni sal "WhatsApp" ??


Perfume mana pilihan hati ??

Pernah x rasa confuse nak buat pilihan tuk beli perfume? Punyalah lama duduk bertapa kat tmpt perfume.. Try itu ini, still rase xtau nak buat pilihan. Kadang-kadang ada sesetengah promoter bg layanan agak kurang memuaskan hati & buatkan minda terfikir " Macamlah aku ni x mampu sangat nak beli >_< " 
Maybe dorang x bermaksud pun tapi kita yang emo cmtu kan kan?? Hehe
Now I have another way to make a decision for this issue.

Miniature..


Selamat Hari Raya

Pejam celik pejam celik, Hari Raya pun bakal tiba.
So Lynn ucapkan




Tukar lama jadi baru ??

Kebiasaan bagi kaum Adam
Hawa: Tahun ni x beli baju Melayu? Adam: Tak. Yang lama kan boleh pakai lagi. Hawa: Beli la sayang. Kan hari raya. Adam: X pe. I still can wear last year punya and I'm okay with it.
It's normal for a man x beli  baju melayu tuk raya setiap tahun (but ada yg every year beli baru.Ada yg sampai 3 pasang.Hihi) and beli 2 tahun skali (ada..trust me) For those yang nak kelainan, Lynn ada cadangan how to transform your old baju melayu to a new one.

Barang2 yg diperlukan


Lynn x capture gambar time buat tu, so I will just list down kan apa yang kene buat okay.
Dekat bahagian poket >> tetaskan sikit benang tu kt belah kiri & kanan poketUkur lace & potong ikut ukuran poket baju melayuPin kan lace dekat atas bahagian poket (lebihan yang hujung tu, lipat ke dalam)Jahitkan lace yg dah di pin kan tadi & jahitkan juga bahagian poket yang dh di tetas tu.
Hasilnya : 

So baju melayu last year dah nampak lain lepas tambahkan lace.
Yang lama dah nampak baru kan.
Kejap…

August 2013 Blog Giveaway by Lin Handmade Greetings Card

August 2013 Blog Giveaway


Ends on 1st September 2013 (12am)
Klik Here to join

8 Jam

Segmen 8 Jam oleh

Simplesyara ^ ^ ^     (Klik ^ to join )
Tamat : 9 pm (02 Aug 2013)


Giveaway by Zura Rahman Duit Raya

Sape nak menang duit raya ???

Giveaway yang pertama oleh Zura Rahman... (Klik banner to join)


Hadiah yang ditawarkan ialah 

Duit Raya RM10 & Vista Zania Perfume  Untuk 10 Orang


Tagged to :
Eymasu Pena Islam Mizza


Ramadhan Giveaway

GiveAway byMazatul Azura


Antara hadiah-hadiah yang ditawarkan:


Untuk Top Refferal 
Hadiah Misteri menanti anda....
Giveaway ni tamat hari ni tau .... 31hb July 2013 !!!!
Sempat lagi readers join...
Nak Join ???? Haaa.. Bagus2...
Klik Sini ye sume >>>>Mazatul Azura




Pehh !!! Blog Jejaka Jambu Sempoi & Kreatif tu !!

Klik cepat .. Klik Cepat Blog Jejaka Jambu???
Dah macam dalam cerita Farah HotFm dulu tu kan, ada Jejaka Jambu a.k.a Din JJ.. Hehe. Ingat tak? Ingat tak? Tapi yg ni bukan Din JJ yg itu tau tapi blogger Jejaka Jambu.
Blogger yang berasal dari Selangor ni sangat menyukai art n design. So if tengok blog pun, dah boleh nampak cara dia yang sempoi dan kreatif dalam menghasilkan karya2 atau entri2. Alaaaa...Macam musician la..Nak hasilkan lagu, kene de ilham..Ilham cantik, sure boleh nampak dalam lagu tu (Hmm..bukan ayat mengipas tu. Ikhlas + Jujur = Tulus)
Selain dari berblog, Jejaka Jambu ni pun ada gak page kt FB. So kira pakej la.Sape minat gajet, boleh terus berurusan dengan Jejaka Jambu kt sini >> Lime Gadjet
Haaa,, 2 in 1 you .. Kelass gitew...
Nampak tak yg duk kelip2 belah atas tu.. Sekarang Jejaka Jambu tengah buat contest tuk para blogger.. Hadiah2 nya adalah (drumm sikit ......)








 Hadiah dia je dah boleh buat satu Malaya ni menangis. Hehe  ☜(⌒▽⌒)☞  Cik Lynn dah lama idam ketiga2 had…